Dendrobium: alternativ

Dendrobium kanske inte passar alla. Här kan du jämföra Dendrobium med andra vanliga bantningsmedel på marknaden:

Dendrobium jämfört med Synefrin

Dendrobium har ersatt Synefrin i många bantningspiller. Både Dendrobium och Synefrin ökar fettförbränningen så att kroppen förbrukar fler kalorier per dag än annars.

Synefrin fungerar på liknande sätt som adrenalin. Det ökar ämnesomsättningen, ger fysisk och mental energi, ökar prestationsförmågan, dämpar hungerkänslorna och höjer blodtrycket.

Synefrin kallas ibland “Efedrin light”, och det är en ganska bra beskrivning. När Efedrinet läkemedelsklassades 2005 och inte längre fick säljas receptfritt bytte många tillverkare ut Efedrinet i sina viktminskningspreparat mot Synefrin. Under 2013 byter allt fler tillverkare ut Synefrinet i sina piller mot Dendrobium.
Läs mer om Synefrin (extern länk)

Dendrobium jämfört med African Mango

Till skillnad mot Dendrobium ökar African Mango inte egentligen ämnesomsättningen, utan hämmar i stället fettcellernas tillväxt.

African Mango ökar också utsöndringen av adiponectin med upp till 20%, ett hormon som är relaterat till viktminskning.

Flera studier har visat att African Mango ger ordentlig viktminskning, både i kilon och i centimetrar. I en studie gick försökspersonerna ner i snitt 12.7 kilo på 10 veckor.
Läs mer om African Mango (extern länk)

Dendrobium jämfört med Neopuntia

NeOpuntia är ett extrakt från kaktusen Opuntia Fikus Indica. Ämnet är en mycket populär ingrediens i olika bantningspiller. Neopuntia fungerar på ett helt annat sätt än Dendrobium; i stället för att öka fettförbränningen och sätta igång kroppen hindrar det kroppen från att ta upp en del av det fett som man får i sig i maten.
Läs mer om NeOpuntia (extern länk)

Dendrobium jämfört med Hoodia Gordonii

Hoodia Gordonii är en kaktus vars effekt är att få kroppen att tro att den nyss har fått i sig mat. Principen är även här helt annorlunda än hos Dendrobium; där Dendrobium ökar fettförbränningen och sätter igång kroppen gör i stället Hoodia Gordonii att man helt enkelt äter färre kalorier då man inte är lika hungrig.
Läs mer om Hoodia Gordonii (extern länk)

Dendrobium jämfört med Wakame

Wakame är en japansk brunalg, som gör att ämnesomsättningen i kroppens vita fettvävnad ökar. Detta leder till att man gör av med fler kalorier, och här finner vi likheten med Dendrobium. Man kan säga att där Dendrobium kortsiktigt ökar fettförbränningen så startar Wakame en helt ny fettbrasa, vilket leder till viktminskning.
Läs mer om Wakame (extern länk)